Enodnevni izleti

Polzela, prijazna pokrajina med Savinjo in Goro Oljko se ponaša z zanimivo in bogato zgodovino ter koreninami nastanka že v rimskih časih. Resnično je zaživela s svojo Komendo pred več kot 850 leti. Dolga stoletja so ji zgodovino pisali malteški vitezi, celjski grofje in dominikanci.
Za vas smo pripravili predlog izleta za prijazno ceno, dostopno za vsak žep. Na vašo željo program prilagodimo, saj imate možnost kombinirati ogled gradu Komenda (kjer si lahko ogledate razstavo eksponatov Malteškega viteškega reda, najstarejši objekt na Polzeli – romanski stolp, antičnega leva iz 1. stoletja, najstarejšo horizontalno sušilnico hmelja v Sloveniji, prezentirano sobo pesnice in pisateljice Neže Maurer …) z ogledi ostalih znamenitosti v Občini Polzela.

Vse ogledne točke so dostopne z avtobusom, tako da je izlet primeren za vse starostne skupine. Potrudili se bomo, da boste od nas odšli zadovoljni in polni novih moči. Prijazno vas pričakujemo.

Romarski izleti

Za vas smo pripravili »Romanje po poti malteških vitezov«, kjer si boste ogledali jo zapuščino Malteškega viteškega reda, torej objekte povezane z njimi (grad, cerkve), saj je bila prav Polzela pol tisočletja ena izmed treh postojank reda v Sloveniji.  Vse točke so dostopne peš ali z avtobusom in zaradi tega primerne za vse starostne skupine.