Obisk Božička na gradu Komenda – 16. 12. 2017

Po božiču diši …

V Občini Polzela vsako leto poskrbimo, da je v veselem decembru vzdušje še posebno živahno. Začne se s prižigom prazničnih lučk, sledi prihod Miklavža, za njim pa vsi nestrpno pričakujemo Božička. Letos se je dobri mož na grad Komenda pripeljal s prav posebnim prevoznim sredstvom: starodobnikom znamke Mercedes-Benz, letnikom 1952.

Praznično okrašeni oder je pričaral pravo pravljično vzdušje. Na odrskih deskah je oživela najbolj znana in priljubljena med pravljicami – Muca Copatarica, ki letos praznuje 60 let. Vloge so zelo doživeto odigrale vzgojiteljice Vrtca Polzela. Kljub mrazu so nastopile bose. Pravljični junaki so skupaj z otroki priklicali Božička, ki je povedal, da je imel na poti zaradi premalo snega precej težav, zato je svoje jelenčke pustil na severu, na pomoč pa poklical svojega prijatelja Ernesta Obermayerja, da ga je do pridnih otrok, ki jih je bilo veliko več kot lani, pripeljal s starodobnikom. Otroci niso skrivali navdušenja, in to tako nad Božičkom in njegovim prevoznim sredstvom kot nad pravljico in darili. Tudi starši so bili deležni pozornosti, saj so se lahko ogreli s kuhančkom ali čajem ter se sladkali s sladkimi pregrehami, manjkalo pa ni niti dobrot za praznično mizo.

Za čar božiča in otroško igrivost smo z zadovoljstvom poskrbeli: Občina Polzela, Osnovna šola Polzela, Turistično društvo Občine Polzela, Rdeči križ Polzela v sodelovanju z Mlekarno Celeia.

S tem pa decembrskega dogajanja še ni bilo konec. Vrhunec je doseglo z božično-novoletnim koncertom in Darjo Švajger, leto pa smo sklenili s silvestrovanjem na prostem in ansamblom Smeh. Tako je bilo vsega v izobilju, največ pa dobrih želja.

Avtorica prispevka: Lidija Praprotnik

Foto: Jan Korošec